Én kaland - önismereti séta a Városligetben

EGYSZER VOLT, HOL NEM VOLT....

Köszöntelek ezen az önismereti sétán! Valószínűleg nem ez az első útkeresésed, de bízom benne, hogy találsz benne olyan kérdéseket, melyek a saját válaszaidhoz vezetnek. A sétát érdemes a Vajdahunyadváron kívül kezdeni, valahol a rácsos kapuval szemben.

A Városliget az egyik legrégebbi parkunk, mesés hangulata alkalmas arra, hogy eltávolodjunk a valóságtól egy rövid időre, és belépjünk egy mesébe, ami segíthet a találkozásban azzal, aki Te vagy.

Javaslom, hogy engedd meg magadnak, hogy most csak magaddal foglalkozz, és légy őszinte magadhoz!

Keress magadban egy kérdést, amivel most sétálni fogsz.

Egy kérdést, amit régóta hordozol magadban, és még nem tudod a választ.

A kérdés ne a szomszédodról, az anyósodról, a kiskutyádról szóljon, hanem rólad.

Néhány ötlet:

Mit kell tennem, ahhoz, hogy….

Miért nem tudom megtenni azt, hogy…..

Hogyan tudom megvalósítani, hogy…..

A kérdést vidd magaddal az úton, és keress rá magadban válaszokat, hátha a séta során találsz valamilyen megoldást.

Fontos a megengedő, gyöngéd hozzáállás magadhoz, ez nem egy teljesítmény séta, ha semmi nem jut eszedbe, ne érezd rosszul magad.

Adj most időt magadnak, és keresd a kérdést, még a váron kívül! 

Ha megvan, akkor olvasd el a mese elejét, és induljon a mesés kaland!

A csillagok kertje

Kattints ide a meséért!

A legény

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy legény. Édesanyjával lakott egy kis faluban, édesapja már jó ideje nem volt velük. Születésekor meglátogatta egy jó tündér, aki édesanyjának volt távoli rokona, és ajándékozott neki egy sípot. Ez innentől kezdve mindig a nyakában lógott, és a legény csodás dallamot tudott varázsolni belőle, bármikor, amikor megfújta. Egy napon a falu főutcáján tartott hazafelé, amikor egy lovashintó tűnt fel az úton. Félreállt, hogy elengedje. Ahogy a hintó elhaladt mellette, meglátott benne egy gyönyörű lányt. A lány ránézett ragyogó szemeivel, és a fiú lábai a földbe gyökereztek. Villámcsapásként érte a felismerés, neki ezt a lányt feleségül kell vennie. A hintó azonban addigra már messze járt, és tudta, úgysem érné utol. Az édesanyját megkérdezte, vajon ki lehetett ez a szépség, és az anyja azt felelte: Ő a birodalom királyának a lánya, ne is álmodjon róla. De a fiúnak innentől kezdve nem volt nyugodalma, és pár nap múlva útnak indult, hogy megkérje a királylány kezét.

Ha elolvastad, lépj be a Vajdahunyadvár kapuján, és ha áthaladtál a kapun, nyomd meg a tovább gombot!