Én kaland - önismereti séta a Városligetben

EGYSZER VOLT, HOL NEM VOLT....

Fontos, hogy legyen egy célunk. A mesékben a szerelem, a királylány legtöbbször azt szimbolizálja, amit meg szeretnénk szerezni. Egy olyan egyesülés, amitől többek, jobbak, egészebbek leszünk. Énünknek azt a részét, ami a legjobb bennünk, aki inspirál a fejlődésre. Ezért indul el a királyfi, vagy a szegény legény, hogy próbákon vezető útja végén találkozzon saját maga kiegészítő részével, akivel újra egész lehet.

Ha van egy hívás a fejlődésre, akkor itt az ideje indulni.

A Vajdahunyadvár felvonultat minden építészeti stílust a múltból. Így lesz ez egy csodás épület, mert egyesíti a múlt minden szépségét. 

Ha a kapun átléptél, és kicsit előrébb mentél, nézz fel a jobb kezednél lévő toronyra. Ennek a neve Nye bojsza,  vagyis ne félj!

Ahhoz, amin változtatni szeretnél bátorság kell. Nincs olyan mesehős, aki ne lenne bátor. Ha nem az, akkor elbukik, mint a testvérei. A bátorság nem vakmerőség, van benne félelem, és van győzelem.

Mi az, amitől félsz a kérdéseddel kapcsolatban? A félelmeink pontos megfogalmazása segíthet a félelem elűzésében. Félek az egyedülléttől, az öregedéstől, attól, hogy elveszítek valamit? 

Ha megfogalmazod, felismered, mitől félsz, az már fél siker!

Most keresd meg a Jáki kápolna bejáratát. Nézd meg az oroszlánokat!

Az az úton nem kell egyedül járnunk. A mesékben mindig van egy segítő, aki egyengeti az utunkat. A jáki kápolna bejáratánál látsz két oroszlánt. Őrzik a kaput. Egy oroszlán nemes tartásával, erejével lehet segítségünkre.

Ha egy mese szereplője lennél, te milyen állatot választanál segítőnek?

Keress egy számodra nyugis helyet a közelben és gondold végig, milyen állatot választanál, majd kattints a tovább gombra!