Énkaland

Ha megvan az állat, aki kísérne a mesédben, gondold végig, milyen tulajdonságai vannak, ami miatt választottad!

Ezek a tulajdonságok vajon hol vannak benned? A segítő állatok azokat a belső erőforrásokat képviselik, melyeket aktivizálni tudunk, amikor szükség van rájuk.

A csillagok kertje

A kisegér

A kisegér

Ahogy ment, mendegélt, megéhezett. Leült enni az út szélére, falatozta édesanyja hamuban sült pogácsáit, majd mikor jóllakott, játszott egy kicsit a sípján. A csodás muzsikára előbújt egy egér a földből, és megszólította.
- Adjál egy kicsit ennem kérlek, három napja nem ettem egy falatot sem. - A legény jószívű volt, letört egy darabot a pogácsából, és odanyújtotta az egérnek. Az jóízűen megette, és hálásan köszönte a legény segítségét.
- Merre tartasz?
- A királylányt akarom feleségül venni. - Mondta a legény.
- Ajjaj, az nagy baj, mert tudd meg, hogy a királylányt útközben elrabolta egy sárkány, és elvitte magával a csillagok kertjébe, és csillaggá változtatta. De én tudok neked segíteni, ha elfogadsz kísérőnek.
A legény örömmel vette a segítséget, és a zsebébe tette a kisegeret, és elindultak tovább.

Ha elolvastad, indulj el a következő állomásra! A múzeum oldalán indulj el, a főbejárattól balra. Ahogy végigmész a várárok és az épület közötti járdán, az épület sarkán meglátod majd Lugosi Béla Drakula mellszobrát.

(Ismered a történetét? Egy német szobrász helyezte el itt 2003-ban, de sokáig senki nem tudta, hogy került ide. Néha a jó dolgok csak úgy megtörténnek.)

Itt menj tovább Hunyadi lovasszobra felé, haladj el előtte egy lefelé tartó lépcsőig. Itt is ül egy Drakula, Kolodko miniszobra.

Lépkedj le a lépcsőn, és a vár oldalán keress egy lakatot.

Ha megérkeztél a lakathoz, nyomd meg a tovább gombot!