Énkaland

A királylány azt a részünket jelképezi, akit bezártunk valahová. Aranyhaj a toronyban, a sárkányok által elrabolt királylány, a királyi apa féltésből elzárt leánykája mind-mind távol kerülnek a világtól.

Ha azt az elméletet vesszük alapul, hogy a mesében minden szereplő valamelyik részünk, akkor a királylány a legmagasabb minőségünk, akit szeretnénk kibontani magunkban, megtalálni lelkünk legideálisabb részét. Az ő kiszabadítása a hős feladata.

Nézd meg a lakatot a falon. Stabilan rögzül, a zár nem engedi mozdulni. Ő a probléma, ami nem ereszt. A bezárt királylány, aki távol van a történésektől. Ez a hely sokkal elhanyagoltabb, mint a Liget többi része. Sokszor érezhetjük lelakatolva magunkat. Ez a lakat a várfalon kívül van, odarögzítve a várfalhoz. Nem tud mozdulni se befelé, se kifelé. Megdermedt az időben, megakasztotta a változást. Statikus.

Te miben merevedtél meg, mi az, ami nehezen mozdul benned? Így köt meg téged is valami, pedig a kulcs lehet, hogy ott rejtőzik valahol benned. Hol van a kulcsa a lakatodnak?

Mi vezet el a belső királylányhoz? Keresd a választ magadban, amíg elérsz a következő állomáshoz, pörgesd ezt a gondolatot a fejedben.

A következő állomásod a Zene háza lesz, nincs messze, menj visszafelé, majd át a sárga hídon. A bejárat környékén nyomd majd meg a Tovább gombot!