A Margitsziget küldetés

Legyetek üdvözölve a játékban! A feladatotok egy jelszó megszerzése lesz, ám ehhez minden csapatnak végig kell járnia a saját ösvényét. A jelszó megnyitja az utat a jó beszélgetésekhez, javítja a kapcsolatokat, és egy kicsit boldogabbá teszi a világot.

  • A kérdések alatt találjátok a segítségeket, és a megoldásokat, ha nagyon elakadnátok. 
  • Játék közben ne frissítsétek az oldalt, különben újra végig kell menni a kérdéseken.
  • A továbblépéshez szükséges gomb azonnal megjelenik, ha jó választ írtatok be, rossz válasz esetén nem történik semmi.

Vágjunk bele!


Első állomásotok a kis állatkert lesz itt a szigeten. Egy hosszabb séta vár rád a nyomozás megkezdése előtt! A ti csapatotok a vadasparknál kezdi az útját! Haladjatok el a Víztorony mellett úgy, hogy balról kerüljétek meg. Menjetek egyenesen, haladjatok el a kolostor romok mellett, majd megérkeztek a virágos, kis utakkal tarkított térre. Ennek a közepén forduljatok balra, és a Duna partján megtaláljátok a Vadasparkot. Ennek belső, sziget felőli oldalán menjetek, keressétek a madarakat!

Ha megérkeztetek nyomjátok meg a lenti gombot!

segítségek

A kerítés mögött találsz tájékoztató táblákat a madarakról, kis fényképpel és adatokkal. Keresd meg az egerészölyv és a pusztai sas tábláját, és nézd meg a költési idejüket. A nagyobb számból vond ki a kisebbet!

A sírt a romok Duna felőli oldalán találod, a romok szélén. A síron látod a születési és halálozási évszámot. Számold ki, hány évet élt Margit!

A díszes T betű után keresd meg a vihar szót. Onnantól számolva, a harmadik, és a negyedik szó lesz a jelszó.

vén diófa

Haladj a kerítés felé, és keress egy nagyon magas kék-zöld színű mozaikképet. A kép jobb alsó sarkában van a keresett szó.

A számot a szobor hátoldalán találod, igazán jól csak közelről látszik. Keress egy apró fém kört a sok kő között! Ha megvan, olvasd le róla a számot!

Mi a fa fantázianeve? A válasz ott olvasható a kis táblán mellette. A névben benne van a szám.

A betűk a táblán szereplő férfiak monogramjai. De az egyik betű hibás. Ahol a hibás betű van, ott igazából, milyen keresztnév rejlik?