A Káhán Albert küldetés

Vágjunk bele! Fontos információ: A ti csapatotok száma a 4-es.

Káhán Albert magándetektív megbízásából fogtok most dolgozni. Albert  egy szelleműző iroda alkalmazottja volt, és egy baleset miatt  lelassult az öregedése. Jelenleg 209 éves, és New Yorkban él.

Pár napja szokatlan dobozt kapott postán egy számkódos lakattal lezárva. A mellékelt levélben ezt találta:

“Drága barátom! Én is nagyon régóta élek ezen. a földön! Jó lenne beszélnünk. Ha kinyitod a ládát, meglesz a számom!” Nicholas Flamel

A doboz kódjának megszerzése lesz a célotok, mert Albert most nem tud ideutazni. Remélem vállaljátok, hogy végigcsináljátok a nyomozást!

A játék úgy működik, hogyha nem a jó választ írjátok be a megoldás mezőbe, akkor nem történik semmi. Ha sikerül a jó megoldást beírni, akkor megjelenik a továbblépéshez szükséges gomb.

Az oldal alján találjátok a segítségeket, ha elakadnátok, és a megoldást is, ha valami miatt nem boldogultok!

Az állomások között bátran zárjatok le a telefon képernyőjét, de ne frissítsétek az oldalt, mert akkor előlről kell kezdeni mindent.

A játék a Hősök tere közepéről indul, ha királyaink lába alatt vagytok, olvassatok tovább!


Első állomás: A Hősök tere

Albert kedvenc helye volt a Liget, a Millenniumi ünnepségeket egyenesen imádta. A Hősök tere építkezése jó sokáig tartott, nagyon csalódott volt például, amikor az angyalt tartó oszlop megrepedt, és újra kellett építeni az egészet.

A félkörben álló szobrok alatt domborműveket találtok. Keressétek meg ezt a két évszámot: 1348 és 1679

Nézzétek meg jól ezt a két domborművet, főleg a lovakra koncentráljatok. Összesen hány lópata érinti a földet ezeken a műveken? (függetlenül attól, hogy látszik-e vagy sem)

A két felirat közül az egyikben egy olyan szót találtok, ami egy édességre emlékeztet. Ezt az édességet jegyezzétek meg későbbre!

Ezeket a domborműveket keresd!

A szobor jobb oldalán van egy monogram. Ez segít kiválasztani a jó megoldást!

Az dél-olaszországi városról elnevezett édességből szerintünk a citromos a legfinomabb!