A Káhán Albert küldetés

Vágjunk bele! Fontos információ: A ti csapatotok száma a 2-es.

Káhán Albert magándetektív megbízásából fogtok most dolgozni. Albert  egy szelleműző iroda alkalmazottja volt, és egy baleset miatt  lelassult az öregedése. Jelenleg 209 éves, és New Yorkban él.

Pár napja szokatlan dobozt kapott postán egy számkódos lakattal lezárva. A mellékelt levélben ezt találta:

“Drága barátom! Én is nagyon régóta élek ezen. a földön! Jó lenne beszélnünk. Ha kinyitod a ládát, meglesz a számom!” Nicholas Flamel

A doboz kódjának megszerzése lesz a célotok, mert Albert most nem tud ideutazni. Remélem vállaljátok, hogy végigcsináljátok a nyomozást!

A játék úgy működik, hogyha nem a jó választ írjátok be a megoldás mezőbe, akkor nem történik semmi. Ha sikerül a jó megoldást beírni, akkor megjelenik a továbblépéshez szükséges gomb.

Az oldal alján találjátok a segítségeket, ha elakadnátok, és a megoldást is, ha valami miatt nem boldogultok!

Az állomások között bátran zárjatok le a telefon képernyőjét, de ne frissítsétek az oldalt, mert akkor előlről kell kezdeni mindent.


Albert kedvenc helye volt a Liget, a Millenniumi ünnepségeket egyenesen imádta. A Hősök tere építkezése jó sokáig tartott, nagyon csalódott volt például, amikor az angyalt tartó oszlop megrepedt, és újra kellett építeni az egészet.

Első állomásotok a Holnemvolt Park.

Menjetek át a Hősök tere háta mögötti zebrán, és induljatok el a tó felé balra, majd végig az Állatkerti körúton a ZOO kerítése mentén. Mikor elhagytátok a Nagycirkuszt, hamarosan megérkeztek a Holnemvolt Park bejáratához. Ha megérkeztetek, nyomjátok meg a tovább gombot.


A jegypénztár mellett a falon van egy kis réztábla, ezen találjátok az információkat a sárkányokról.

Az épület neve két szóból áll, és ebben a két szóban minden betűt, ami akár római szám is lehetne, adjatok össze.

Majd a körhinta építési évét vonjátok ki ebből a számból.

Kukucskálj be az üvegen keresztül az ivócsarnokba, és keresd meg melyik elemből van 176,2 g a vízben!