A Káhán Albert küldetés

Vágjunk bele! Fontos információ: A ti csapatotok száma a 2-es.

Káhán Albert magándetektív megbízásából fogtok most dolgozni. Albert  egy szelleműző iroda alkalmazottja volt, és egy baleset miatt  lelassult az öregedése. Jelenleg 209 éves, és New Yorkban él.

Pár napja szokatlan dobozt kapott postán egy számkódos lakattal lezárva. A mellékelt levélben ezt találta:

“Drága barátom! Én is nagyon régóta élek ezen. a földön! Jó lenne beszélnünk. Ha kinyitod a ládát, meglesz a számom!” Nicholas Flamel

A doboz kódjának megszerzése lesz a célotok, mert Albert most nem tud ideutazni. Remélem vállaljátok, hogy végigcsináljátok a nyomozást!

A játék úgy működik, hogyha nem a jó választ írjátok be a megoldás mezőbe, akkor nem történik semmi. Ha sikerül a jó megoldást beírni, akkor megjelenik a továbblépéshez szükséges gomb.

Az oldal alján találjátok a segítségeket, ha elakadnátok, és a megoldást is, ha valami miatt nem boldogultok!

Az állomások között bátran zárjatok le a telefon képernyőjét, de ne frissítsétek az oldalt, mert akkor előlről kell kezdeni mindent.


Albert kedvenc helye volt a Liget, a Millenniumi ünnepségeket egyenesen imádta. A Hősök tere építkezése jó sokáig tartott, nagyon csalódott volt például, amikor az angyalt tartó oszlop megrepedt, és újra kellett építeni az egészet.

Első állomásotok a Holnemvolt Park.

Menjetek át a Hősök tere háta mögötti zebrán, és induljatok el a tó felé balra, majd végig az Állatkerti körúton a ZOO kerítése mentén. Mikor elhagytátok a Nagycirkuszt, és az Édes Mackó büfét, hamarosan megérkeztek a Holnemvolt Park bejáratához. A fehér épület és a két zöld sárkány segít! Ha megérkeztetek, nyomjátok meg a tovább gombot.


A jegypénztár mellett, a körhintához közelebbi sárkány mögött fent az épületen van egy kis tábla. Épült: ? A mostani évszámból vond ki ezt a számot!

Kukucskálj be az üvegen keresztül az ivócsarnokba, és keresd meg melyik elemből van 176,2 g a vízben!