A Káhán Albert küldetés

Vágjunk bele! Fontos információ: A ti csapatotok száma az 1-es.

Káhán Albert magándetektív megbízásából fogtok most dolgozni. Albert  egy szelleműző iroda alkalmazottja volt, és egy baleset miatt  lelassult az öregedése. Jelenleg 209 éves, és New Yorkban él.

Pár napja szokatlan dobozt kapott postán egy számkódos lakattal lezárva. A mellékelt levélben ezt találta:

“Drága barátom! Én is nagyon régóta élek ezen. a földön! Jó lenne beszélnünk. Ha kinyitod a ládát, meglesz a számom!” Nicholas Flamel

A doboz kódjának megszerzése lesz a célotok, mert Albert most nem tud ideutazni. Remélem vállaljátok, hogy végigcsináljátok a nyomozást!

A játék úgy működik, hogyha nem a jó választ írjátok be a megoldás mezőbe, akkor nem történik semmi. Ha sikerül a jó megoldást beírni, akkor megjelenik a továbblépéshez szükséges gomb.

Az oldal alján találjátok a segítségeket, ha elakadnátok, és a megoldást is, ha valami miatt nem boldogultok!

Az állomások között bátran zárjatok le a telefon képernyőjét, de ne frissítsétek az oldalt, mert akkor előlről kell kezdeni mindent.

A játék a Hősök tere közepéről indul, ha királyaink lába alatt vagytok, olvassatok tovább!


Első állomás: A Hősök tere

Történet: Albert kedvenc helye volt a Liget, a Millenniumi ünnepségeket egyenesen imádta. A Hősök tere építkezése jó sokáig tartott, nagyon csalódott volt például, amikor az angyalt tartó oszlop megrepedt, és újra kellett építeni az egészet.

Feladat: Augusztus 20-án és december 26-án ugyanazt a férfi nevet ünnepeljük. Ha nem tudod fejből, keress rá bátran az interneten. Ezt a nevet összesen két férfi viseli a téren álló félkörben, keresd meg őket!

1. Számold meg, hogy a később élt férfi szobra alatti domborművön összesen hány lópata érinti a földet, akkor is, ha nem látod mindegyik patát.

2. Majd számold össze, hány kereszt van a régebben élt férfi szobrán, és az alatta lévő domborművön összesen.

Ezt a két számot add össze, és az összeget írd be a megoldás mezőbe!

Keresd meg I. István és Bocskai István szobrát, majd számold meg a domborműveken a patákat, csak amik a földön vannak, akkor is, ha nem látszik, és a kereszteket. A koronán lévőt se hagyd ki!

A szobor talapzatának oldalán megtalálod az évszámokat.

Az ajtó felett keress egy állatot, a félkörív közepén

Szent István az első királyunk volt. Melyik az a betű, ami ugyanezen a helyen áll az ábécében?