Énkaland

Megmászni az üveghegyet? Ez lehetetlen küldetésnek tűnik! A mesékben sem egyedül csinálja a hős, mindig kell egy táltos paripa. Ez a paripa a mi láthatatlan segítőnk, az az energia, mely egészen a mélyben nyugszik. 

Amikor eljön az az élethelyzet, hogy egy lehetetlennek tűnő feladattal kell megbirkóznunk, akkor megnyílik a belső erőforrás raktárunk, és megjelenik a segítő erő. Erre a utal a mese táltos paripája.

A magasból mindig könnyebb rálátni a problémákra.

Képzeld most el a kérdésedet,  amivel indultál, és képzeld el a benne rejlő problémát egészen kicsi törpeként, magadat pedig egy óriásként hozzá képest.

A probléma lent van, te pedig felülemelkedtél rajta. Ilyen lenne, ha már túl lennél rajta. Fordíts neki hátat, és nézz körül. Mennyi  minden vár rád, innen jól belátod a lehetőségeket.

A Millenium Háza a szépség, biztonság, a Botanikus kert a kalandok, a játszótér a belső gyermek, a távolban a tó, az érzelmek mélysége.

Engedd meg magadnak, hogy ha rövid időre is, de így szemléld magad. Magasnak, erősnek.Csillagok kertje

A kert

A választás

Hosszú volt az út, és surrogó levegő le is nyúzta a gúnyája egy részét, kabát nélkül, és rongyos ruhában lépett be a csillagok kertjébe. A sárkány lustán feltápászkodott, és döngő léptekkel közelített. A legény kihúzta magát és elszántan nézte a közelítő szörnyeteget.
- Üdvözöllek nálam legény, tudom, miért jöttél. Tudd meg, hogy a királylány kétféleképpen lehet a tiéd. Az első, hogy megküzdünk, és győzöl. Ebben az esetben kihúnynak a csillagok ebben a világban, a sípod porrá válik. Tiéd lesz a királylány, de mégsem lesz teljes az életed.
A másik út az, hogy kiválasztod a sok csillag közül a tiédet, és nem harcolsz velem, és én sem bántalak többet sem téged, sem a királylányt. Itt maradok a mély-magasban, és ezt el kell fogadnod.

Te mit választanál?

Menj most le a dombról, és menj be a Botanikus kertbe. Gondolkozz, melyiket választanád? Megküzdenél a sárkánnyal, vagy életben hagynád?

Menj le a kertbe, keress ott egy számodra kellemes helyet, és kattints az általad választott befejezésre!