A Margitsziget küldetés

Legyetek üdvözölve a játékban! A feladatotok egy jelszó megszerzése lesz, ám ehhez minden csapatnak végig kell járnia a saját ösvényét. A jelszó megnyitja az utat a jó beszélgetésekhez, javítja a kapcsolatokat, és egy kicsit boldogabbá teszi a világot.

  • A kérdések alatt találjátok a segítségeket, és a megoldásokat, ha nagyon elakadnátok. 
  • Játék közben ne frissítsétek az oldalt, különben újra végig kell menni a kérdéseken.
  • A továbblépéshez szükséges gomb azonnal megjelenik, ha jó választ írtatok be, rossz válasz esetén nem történik semmi.

Vágjunk bele!

Az első nyomot Árpádházi Szent Margit sírjánál találjátok a kolostorromoknál. Álljatok szembe a Víztoronnyal, és induljatok el a bal oldala mellett futó járdán. Hamarosan látni fogjátok a 800 éves kolostor romjait. Itt keressétek meg Szent Margit sírját, két különleges ölelkező fa van mellette. Ha megtaláltátok, nyomjátok meg a Tovább gombot


segítségek

A sírt a romok Duna felőli oldalán találod, a romok szélén. A síron látod a születési és halálozási évszámot. Számold ki, hány évet élt Margit!

A díszes T betű után keresd meg a vihar szót. Onnantól számolva, a harmadik, és a negyedik szó lesz a jelszó.

vén diófa

Haladj a kerítés felé, és keress egy nagyon magas kék-zöld színű mozaikképet. A kép jobb alsó sarkában van a keresett szó.

A számot a szobor hátoldalán találod, igazán jól csak közelről látszik. Keress egy apró fém kört a sok kő között! Ha megvan, olvasd le róla a számot!

Mi a fa fantázianeve? A válasz ott olvasható a kis táblán mellette. A névben benne van a szám.

A betűk a táblán szereplő férfiak monogramjai. De az egyik betű hibás. Ahol a hibás betű van, ott igazából, milyen keresztnév rejlik?

A kerítés mögött találsz tájékoztató táblákat a madarakról, kis fényképpel és adatokkal. Keresd meg az egerészölyv és a pusztai sas tábláját, és nézd meg a költési idejüket. A nagyobb számból vond ki a kisebbet!