A Káhán Albert küldetés

Vágjunk bele! Fontos információ: A ti csapatotok száma az 5-ös

Káhán Albert magándetektív megbízásából fogtok most dolgozni. Albert  egy szelleműző iroda alkalmazottja volt, és egy baleset miatt  lelassult az öregedése. Jelenleg 209 éves, és New Yorkban él.

Pár napja szokatlan dobozt kapott postán egy számkódos lakattal lezárva. A mellékelt levélben ezt találta:

“Drága barátom! Én is nagyon régóta élek ezen. a földön! Jó lenne beszélnünk. Ha kinyitod a ládát, meglesz a számom!” Nicholas Flamel

A doboz kódjának megszerzése lesz a célotok, mert Albert most nem tud ideutazni. Remélem vállaljátok, hogy végigcsináljátok a nyomozást!

A játék úgy működik, hogyha nem a jó választ írjátok be a megoldás mezőbe, akkor nem történik semmi. Ha sikerül a jó megoldást beírni, akkor megjelenik a továbblépéshez szükséges gomb.

Az oldal alján találjátok a segítségeket, ha elakadnátok, és a megoldást is, ha valami miatt nem boldogultok!

Az állomások között bátran zárjatok le a telefon képernyőjét, de ne frissítsétek az oldalt, mert akkor előlről kell kezdeni mindent.

A játék a Hősök tere közepéről indul, ha királyaink lába alatt vagytok, olvassatok tovább!


Első állomás: A Hősök tere

Albert kedvenc helye volt a Liget, a Millenniumi ünnepségeket egyenesen imádta. A Hősök tere építkezése jó sokáig tartott, nagyon csalódott volt például, amikor az angyalt tartó oszlop megrepedt, és újra kellett építeni az egészet.Keressétek meg azt a szobrot, amelyiknek a fején kalap van, nincs szakálla, de van bajusza! Megvan? A továbblépéshez írjátok be a keresztnevét.

Akit keresel, az Thököly

A Szépművészeti Múzeumot keresed, amelyik jobbra van tőled, ha háttal állsz a tónak

Vond ki az étterem alapításának az évét a híd építési évéből.