Énkaland

Belenyugvás. Ha nincs többet fejlődés, ha belenyugszunk a megrekedésbe, hibákba, lehetetlennek érezzük a változást, az olyan, mint ez a kő. Nincs többet mozgás.

Most keress egy kényelmes helyet, ahonnan jól látod a Millennium házát!

Megújulás. A ház a Liget legrégebbi épülete, kiállítótérnek építették 1885-ben, de annak hamar kicsinek és zsúfoltnak bizonyult, így megépült a Műcsarnok.. Aztán ez az épület sokáig szobrászműhely volt, de talán annak túl szép volt ez az épület. Utána pedig csak hagyták leromlani, nem becsülték meg. Pár éve teljes felújításon esett át, és most teljes pompájában ragyog, megtalálta a helyét a Ligetben. A régi Olof Palme házból a Magyar Millennium Háza lett.

Ez lehet egy cél nekünk is. Nem túl sokat vállalni, és nem is alábecsülni magunkat.

Te a helyeden vagy? Jól használod az erőforrásaidat? Mit gondolsz erről? A lehető legjobb önmagad vagy?

A csillagok kertje

Az Üveghegy

Az Üveghegy

A fiú megtalálta az épületet, belépett a kapun. A kastély kongott az ürességtől, hiányzott belőle az élet. Pedig csodaszép volt a berendezése, csillogott villogott minden. A kastély közepén egy hatralmas kör alakú teremben egy csigalépcső indult lefelé a mélybe. A legény bátran lelépkedett rajta, és ment pontosan 365 lépcsőfokot. Amikor leért az aljára, és körülnézett egészen elámult, mert nem a föld alatt volt, hanem egy egészen másik világban. Egy rét vette körül, és nem messze tőle magasodott egy csillogó üveghegy.
- Ennek a tetején van a csillagok kertje. - súgta a fülébe a kisegér. - Használd az erősségedet!
Ekkor a legény elővette a sípját, és gyönyörű dallamot hívott elő belőle. A dallamtól megnyílt mellette a föld, és előpattant egy táltos paripa.
- Szállj fel a hátamra, felviszlek én a hegy tetejére, mondta a legénynek. Az megkapaszkodott a sörényében, becsukta a szemét, és hagyta, hogy a táltos vigye oda, ahol megtalálja a királylányt.

Most mássz fel a dombra mögötted, és ha felértél, nyomd meg a Tovább gombot!