Énkaland

Csillagok kertje

Az aranyhajú testvérek
Az öregasszony útbaigazította a legényt. Menj tovább az erdő mélye felé. Az ösvény végén találsz majd egy tavat, ennek a partján játszik két aranyhajú kisgyerek. Hagyd, hogy kérdezzenek tőled, és szíved szerint válaszolj!
Így is tett a legény, megtalálta a két gyermeket, akik egy hatalmas, díszes vaskapu előtt játszottak az erdei tó partján. Nagy örömmel és lelkesedéssel fogadták.

- Mit játszanál most a legszívesebben? - kérdezték a gyerekek. A legény kiskorában nagyon szeretett labdázni, így ezt válaszolta.
- A labdadobálást szívesen játszanám most.

A gyerekek előkerítettek egy labdát, és kifulladásig játszottak vele. Ezután tágra nyílt a tóparti kapu, és útbaigazították a fiút. Keressen a kertben egy díszes épületet, és menjen be rajta, majd egy kerek teremben lépkedjen le a föld alá vezető lépcsőkön.
A fiú megköszönte a játékot, és a segítséget, majd belépett a Sárkány kertjébe.

Most sétálj át a zenés játszótérre, ami a Zene háza túloldalán van!  Próbálj ki te is egy hangszert, vagy ülj le, és figyeld a gyerekeket.

Figyeld magad közben, keresd a gyereket magadban. Hogyan érezné magát ezen a játszótéren?

Mi az, ami hiányzik neked abból, amilyen gyerekkorodban voltál?

Mit tudtál meghaladni az akkori énedhez képes? Miben változtál jó vagy rossz irányban?

Ha megvagy, indulj el tovább a Millennium Háza felé, a távolban látod a fák között Rudolf szobra mögött. Ahogyan haladsz a gyönyörű, világos színű épület felé, oldalt látsz majd egy kicsi játszóteret. A bejárata előtt van egy hatalmas kő. Nézd meg távolról, és érezd meg, milyen lehet ennek a kőnek a bőrében lenni.

Majd nézd meg a talapzatán az idézetet, mi a legnagyobb ellenségünk?